Wszechstronna opieka wakacyjna wchodzi w trzecią rundę

W lecie pracujący rodzice zawsze znajdują się w sytuacji, w której trudno im pogodzić pracę z opieką nad dziećmi. Co dzieci mają robić przez dziewięć tygodni, kiedy szkoła i przedszkole są zamknięte?

Wakacje są ważne dla dzieci, ponieważ zapewniają im wytchnienie od codziennej rutyny i obowiązków szkolnych. Dają one również rodzinom możliwość spędzania czasu razem i robienia rzeczy, które lubią. Prawo pracowników do urlopu nie pokrywa się jednak z okresem wakacji szkolnych, a dla pracujących rodziców okres wakacji letnich może być wyczerpujący, stresujący i kosztowny. Nasza firma jest przyjazna rodzinom, dlatego rozumiemy te problemy i staramy się wspierać naszych pracowników z dziećmi, zdejmując z nich część tego ciężaru.

Ważne jest dla nas, aby tygodnie wakacyjne nie tylko odciążyły rodziców, aby mogli skoncentrować się na codziennych obowiązkach w pracy, ale także stworzyć ciekawe i pełne wrażeń zajęcia dla dzieci. W tym roku oferta obejmowała pobyty u czterech następujących organizatorów: Leśne Przedszkole Naturkinder Gunskirchen, Krienerhof (Zielona Szkoła), Centrum Treningu Konnego Hellmayr oraz Life Camp Hinterstoder. Program wakacyjny skierowany był do różnych grup wiekowych od 3 do 15 lat. Szczególną uwagę zwrócono na lokalizację organizatorów, tak aby rodzice mogli łatwo przyprowadzić swoje dzieci do wybranego miejsca w drodze do pracy i odebrać je po jej zakończeniu.

Pod hasłem „Zabawa w doświadczanie i odkrywanie przyrody” dzieci spędziły tydzień w lesie na terenie zalewowym w Gunskirchen/Edt, gdzie odkrywały przyrodę i poznawały mieszkańców lasu, przywożąc do domu wiele nowych doświadczeń i przygód.

Podczas tygodnia spędzonego w Kriener Hof dzieci mogły w zabawny i wesoły sposób odkryć wszystko, co związane jest z gospodarstwem. Szczególną atrakcją było spotkanie z najróżniejszymi zwierzętami: od świnek, kurczaków, kaczek, kózek karłowatych po koty, króliki i wiele innych.

Jak co roku, obóz jeździecki HTC Hellmayr po raz kolejny sprawił, że dzieciom zaświeciły się oczy! Ten tydzień jeździecki jest już stałym punktem w naszym corocznym programie wakacyjnym – oprócz początkujących jeźdźców biorą w nim udział obecnie także profesjonaliści! Oprócz zajęć praktycznych dzieci poznały ważne informacje teoretyczne na temat pielęgnacji koni, sprzętu i prawidłowej postawy na koniu.

Tegoroczny Lifecamp Hinterstoder oferował tydzień pełen niezapomnianych rozrywek: pod całodobową opieką profesjonalnych trenerów dzieci mogły ćwiczyć strzelanie z łuku, jeździć na rowerach górskich, wspinać się w parku linowym i zaprzyjaźnić się z innymi uczestnikami obozu podczas gier i zabaw zespołowych.

W ramach programu wszyscy organizatorzy zapewniają wszechstronną opiekę i troszczą się o wszystkie potrzeby dzieci, łącznie z obiadem. Rodzice nie muszą się martwić o sprawy i szczegóły organizacyjne, ponieważ cała komunikacja z organizatorami leży całkowicie po naszej stronie. Cieszymy się, że możemy organizować wspaniałe wakacje dla naszych dzieci „Gartner”, a naszym pracownikom stwarzać jak najlepsze warunki, aby umożliwić pogodzenie sprawowania opieki nad dziećmi i kariery!

Masz pytania dotyczące naszych usług lub ogólnie do firmy GARTNER? Jesteśmy do dyspozycji!

Centrala w Austrii