Istorija

Postavljanjem kamena temeljca u godini 1918. od strane Petera Gartnera kao trgovca proizvodima i taksi‐/transportnog preduzetnika započela je naša 106-godišnja priča o uspehu. Danas smo jedno od vodećih logističkih preduzeća u Evropi i zadobili smo poverenje naših klijenata zahvaljujući profesionalnom i pouzdanom obavljanju transporta tovara.

Gartner Geschichte 1918
1918

Kako je sve počelo

Kamen temeljac današnje Grupacije Gartner postavio je Peter Gartner kao trgovac proizvodima i taksi/transportni preduzetnik u 1918. godini.

1946

Prvi upis u registru preduzeća kao i proširenje u nacionalno važno transportno preduzeća za transport sirovog goriva

Od 1946. godine firma Gartner je upisana u registar preduzeća. Tada je Josef Peter preuzeo malo preduzeće i izgradio ga u daljem periodu u jednu transportnu firmu od nacionalne važnosti. Gartner je uglavnom transportovao sirovo gorivo iz oblasti Gornje Austrije sa tankerima u rafineriju u Beču. U spomen i čast u gradu Edt kod Lambacha po njemu je nazvana jedna ulica – Josef Gartner‐Straße.

Gartner Geschichte 1946
Gartner Geschichte 1950
1950

Internacionalno proširenje transportnog poslovanja

Početkom pedesetih godina Gartner je po prvi put započeo poslovanja u internacionalnom saobraćaju. Osnovana je jedna filijala u Beču. Šezdesetih godina Josef Peter Gartner je zajedno sa svojom suprugom Irene Gartner značajno proširio poslovanje u internacionalnom transportu. Od sada su teretna vozila firme Gartner vozila u sve važne zemlje Evrope.

1974/1977

Pristup gospode Petera, Klausa i Richarda Gartnera

1974 odnosno 1977 firmi su pristupili sinovi Peter, Klaus i Richard Gartner. Postavljene su skretnice za ekspanziju i započela je jedna nova era. Skoro celi Gartner vozni park teretnih vozila je zamenjen sa markom MAN. Osim toga firma Gartner se uključila u transport hemikalija i prehrambenih artikala.

Gartner Geschichte 1974/1977
Gartner Geschichte 1980
1980

Nabavka prvih hladnjača

1980. nabavljene su prve hladnjače. Gartner se razvio u vodeću marku u internacionalnom transportu. „Just in time“ je već tada bio moto.

1982

Osnivanje filijale u Rozenhajmu (DE)

Preduzetnički vidik rukovodstva pokazao se i u 1982. godini. Osnovana je filijala u Rozenhajmu/Nemačka. Kamen temeljac za uspeh u Evropskoj uniji je bio postavljen.

Gartner Geschichte 1982
Gartner Geschichte 1989
1989

Renoviranje upravne zgrade i radionice u Lambachu

1989. godine u centrali u Lambachu/Gornja Austrija izgrađena je nova upravna zgrada sa sopstvenom radionicom. Već u to vreme firma Gartner je imala ulogu predvodnika. Uz pomoć najnovijih komunikacionih uređaja već tada je efikasno transportovan veliki broj vozila kroz celu Evropu.

1991

Osnivanje Gartner Intertrans Hungaria u Zalaegerszeg (HU) kao i GHB i GBT

Jaka ekspanzija zahtevala je proširenje na istočna tržišta. 1991. godine preuzeta je mađarska kćer preduzeće Gartner Intertrans Kft. sa sedištem u  Zalaegerszeg. Veliki razvoj zahtevao je stalne investicije. Da bi se iste ekonomski ostvarile, osnovane su firme GHB Gartner Handels-und Beteiligungsgesellschaft m.b.H i GBT Gartner Beteiligungs- und Transportgesellschaft m.b.H.

Gartner Geschichte 1991
Gartner Geschichte 1999
1999

Preuzimanje firme Mertz u gradu Kehl – sadašnja Gartner Speditions GmbH

Blizina klijentima je za firmu Gartner već tada bila više od parole. Da bi bili na licu mesta kod klijenta na rastućem tržištu, 1999. godine preuzeta je firma Mertz u gradu Kehl na Rajni. Od tada nemačka mreža posluje iz Kehla pod imenom „Gartner Speditions GmbH“.

2000

Preuzimanje firme ESTRA

Nakon dugogodišnjeg učešća firma Gartner je u 2000. godini u potpunosti preuzela firmu ESTRA sa sedištem u Ludvigshafenu. Kasnije je firma Estra uključena u Gartner Tankspedition GmbH.

Gartner Geschichte 2000
Gartner Geschichte 2002
2002

Otvaranje sadašnjeg glavnog sedišta

Stalna ekspanzija je zahtevala novu centralu za preduzeće, koja bi odgovarala kompleksnim logističkim zahtevima. 1999. godine započela je gradnja novog Gartner KG centra za logistiku, u blizini dosadašnjeg sedišta firme, a krajem 2002. godine ova velika investicija je puštena u rad.

2003

Prvi sopstvenim Shuttle-vozovi za Grčku, Rumuniju i Nemačku

Selidba u novoizgrađenu centralu praćena je otvaranjem terminala. Sa sopstvenim Shuttle-vozovima za Grčku, Rumuniju i Nemačku, firma Gartner je krenula „voz za vozom“ u smeru budućnosti.

Gartner Geschichte 2003
Gartner Geschichte 2005
2005

Uključenje firme Sindelar (CZ)

Firma Gartner je takođe jako rasla sa proširenjem EU. Sa sopstvenom lokacijom u Češkoj, uzeti su u obzir promenjeni uslovi tržišta na istoku. Firma Sindelar Spedition s.r.o. sa sedištem u Netolice nalazi se od 2005. godine polovično u posedu koncerna Gartner.

2007

Sticanje internacionalne špedicije Leible-Seifried u Kehlu (DE)

Naš sopstveni terminal za kontejnere u Sindosu kao i 2007. godine kupljena Leible-Seifried Internationale Spedition i Transport GmbH u Kehl/Rajna, dopunjavaju Gartnerovu mrežu širom Evrope.

Gartner Geschichte 2007
Gartner Geschichte 2013
2013

Kooperacija i sticanje udela u firmi HPTO Overland

Da bi ispunili rastuće zahteve za internacionalne transportne sektore, od 2013. godine je sledio pristup na tržište Rumunije. Prvo sa kooperacijama a nakon toga sa sopstvenom kćeri preduzećem. Sredinom godine kupljeno je 51% rumunskog društva HPTO Transport Overland sa sedištem u Timisoara.

2014

Otvaranje dodatne kancelarije u Curtici (RO)

Kao rezultat saradnje između Trade Trans-Grupe, Gysev Cargo i Gartnera, poslata su dva sedmična para blok vozova od Soprona prema Curtici i nazad sa karoserijama na skidanje iz naše lokacije u Lambahu. Pošiljke se isporučuju primaocu putem teretnog vozila od Curtica ili se preuzimaju od klijenata. Uz to je stacionirano 40 teretnih vozila firme Gartner.

Gartner Geschichte 2014
Gartner Geschichte 2015
2015

Promena naziva rumunske kćeri preduzeća u Gartner Eurotrans Romania

Kao sledeći korak preuzeto je preostalih 49% udela od HP Transport Overland. Na ovaj način sledila je promena naziva rumunskog društva u Gartner Eurotrans.

2016

Nova lokacija preduzeća Rumunija

Da bi odgovorili ogromnoj ekspanziji rumunske kćeri preduzeća, preuzeta je nova lokacija preduzeća u Sanandrei/Timisoara. Sa obe lokacije u Timisoara i Curtici, Gartner je kao snažan partner na istoku prisutan na licu mesta i može tako da odgovori na potrebe klijenata.

Gartner Geschichte 2016 2
Gartner Geschichte 2016
2016

Produženje linije voza do Karlsruhe

Povećanjem frekvencije voza u smeru Curtici – Lambach – uvedeno je produženje do Karlsruhe, da bi se ispunile povećane potrebe. Ovo produženje pruža na osnovu strateški položenih terminala u Karlsruhe-u priključak između Nemačke, Francuske, Luksemburga i Švajcarske do Austrije i jugoistočne Evrope.

2017

Proširenje interne radionice

Kako je Gartner vozni park stalno rastao, a radionica 2002 bila predviđena za oko 1.000 teretnih vozila, ali se sada koristio značajno veći vozni park, firma Gartner je proširila radionicu za deset boksova za popravak i površinu skladišta za oko 6.900 rezervnih delova. Na ovaj način firma Gartner može da osigura kvalitet održavanja voznog parka kao i povećanje efektivnosti sastavljanjem područja za popravak.

Gartner Geschichte 2017
Gartner Geschichte 2017 2
2017

Preuzimanje firme Gustav Ziegler GmbH u Dürmentingen (DE)

Poslovno polje firme Ziegler nalazi se pretežno u transportu poljoprivrednih i građevinskih mašina, ali i u području teškog transporta sa poluprikolicama labudicama u celoj Evropi i Aziji. Gartner može sa firmom Ziegler da proširi ponudu u pogledu posebnih transporta i da u ovom sektoru nastupi kao potpuni ponuđač.

2018

Nova lokacija preduzeća Slovačka

Od januara 2018. godine firma Gartner Slovakia s.r.o. nalazi se u posedu Grupacije Gartner. Dosadašnje težište firme bili su Trucking-transporti u zapadnoj Evropi. Lokacija služi još kao osnova za dalju ekspanziju u istočnoj Evropi.

Gartner Geschichte 2018
Gartner Geschichte 2018 1
2018

Nova lokacija preduzeća Wörnitz

Od 2018. godine u posedu firme Gartner nalazi se filijala Wörnitz na jednoj površini od približno pet hektara. Odavde se opskrbljuju poznati klijenti iz Nemačke, Austrije kao i graničnih zemalja Beneluksa. Radionica za teretna vozila koja se nalazi na terenu sa 17 kapija ubuduće osigurava stalno besprekorno stanje sopstvenog voznog parka teretnih vozila. Na kraju i dobar geografski položaj Wörnitza služi optimizaciji mesta pretovara.

2018

Preuzimanje MOOY Logistics Waddinxveen

 Jedan deo firme MOOY Logistics Waddinxveen pretvoren je krajem 2018. godine od strane Grupacije Gartner u okviru Asset-Deala i pretvoren u novoosnovanu Gartner Holland B.V. Na ovaj način se evropska mreža filijala iznova proširila.

Gartner Geschichte 2018 2
Gartner Geschichte 2019
2019

Nova železnička veza Erfurt - Vajl na Rajni (DE)

Proširenjem železničke mreže firma Gartner je stvorila intermodalnu vezu između rastućeg ekonomskog prostora na nekadašnjem istoku Nemačke i etablisanog ekonomskog prostora u Baden Virtembergu. Na osnovu geografskog položaja terminala Vajl na Rajni, ovde se može opsluživati ne samo nemačko-švajcarska granična regija već i pre svega cela Švajcarska. Ovo priključivanje stvara Švajcarskoj značajnu konkurentsku prednost za naše klijente, na osnovu sigurnosti kapaciteta i snabdevanja koja je na osnovu toga u ponudi.

2019

Proširenje zemljišta firme Gartner Sever

Iako je novogradnja centrale preduzeća u Lambachu/Austrija nedavno završena, na terenu firme skoro da nije bilo više mesta za sva vozila i tako je u maju 2018. godine započelo proširenje terena firme. Na površini od 14 nogometnih polja širi se sada na severu zemljište „Gartner Sever“. U više građevinskih etapa izgrađen je jedan podvožnjak/tunel ispod B1. Novo zemljište Gartner KG se dodatno koristi kao mesto za odlaganje za sopstveni vozni park teretnih vozila.

Kod ovog projekta postavljen je kamen temeljac za dalji razvoj firme, dugoročno osiguranje lokacije kao i za više radnih mesta u regiji.

Gartner Geschichte 2019 2
Gartner Lang LKW Typ 1
2020

Pristup volumenskom transportu sa dugim teretnim vozilima

Sa investicijom u 120 dugih teretnih vozila tip 1 firma Gartner pojačano prodire u unutrašnji nemački saobraćaj u delu volumenskog transporta. Zahtevi klijenata kao i sopstvena preduzetnička ekološka strategija bili su osnova za ove 1,3 m duge poluprikolice. Sa unutrašnjim dimenzijama od 14,98 m dužine kod 3,00 m unutrašnje visine odnosno 27 mesta za odlaganje euro-paleta, ove poluprikolice značajno doprinose uštedi CO2.